Merhaba.Sizlere biraz kendimizden bahsetmek isteriz.Bizler kiraz ,zeytin ve nar ağaçlarının arasında küçük,sempatik,birbiriyle bağ kurmayı seven bir okuluz. “Değişim önce kendimizden başlar”mottosuyla okulumuzu ve çevremizi olumlu yönde etkilemek için yaptığımız etkinleri sizinle paylaşmak isteriz.

1 .AtalıkTohum:Öğrencilerimiz evlerinde ,köylerinde,dedelerinin ninelerinin çıkınlarında bulunan atalık tohumları okulumuza getirdiler.Bunun için küçük bir tohum bankası kurduk.

2.Atalık Tohum Tarlası:

Sürdürülebilir Tarım modeliyle ekinlerimizi ektik  ve hasat ettik.Her bir aşamasında öğretmen ve öğrencilerimiz çalıştı,emek harcadı.

3.Doğa yürüyüşleri.En az 10 bin adım diyerek ve çocuklarımızın doğanın inceliklerinin farkında varmasını dileyerek yürüyüşler yaptık.

4.Veli ziyaretleri:Velilerimiz ile olan bağlarımızı kuvvetlendirmek,onlarla fikir alışverişinde bulunmak için öğrencilerimizin evlerine gittik ve çok güzel ağırlandık.

5.Blog;Öğrencilerimizin dijitale içerik üretmelerini sağlamak ,yazma yeteneklerini arttırmak,farkındalıklarını çoğaltmak için balguncesi.blogspot.com blogu kurduk.

6.Okulumuz öğrencilerinin sporsal faaliyetlere ilgisi oldukça yüksek.Voleybol,futbol takımı olmakla birlikte bu sene Bocce takımı da kuruluyor.

7.Sanatsal yönlerini arttırmak için kısa film yarışması ve fotoğraf yarışmaları düzenlenmektedir

8.Öğrencilerimiz fanzin de çıkarmaktadır

9.Türk zeka ve strateji oyunu mangala okulumuzda bu sene yaygın bir şekilde oynanacaktır.Aynı zamanda okulumuzda satranç turnuvaları da düzenlenmektedir.

10.Alışveriş çılgınlığına farkındalık kazandırmak için bu sene öğrencilerimiz “ Takas Şenliği” de düzenleyeceklerdir.

11.Sosyal yardımlaşma ve dayanışma için kermesler düzenlenmekte,köy okullları ziyaret edilmektedir.Öğrencilerimiz küçük kardeşleri için masal kahramanlarının kostümlerini giymekte,onlarla beraber kitap okuyup,dans edip oyunlar oynamaktadır.

12.Tedx Konuşmalarının bir benzeri okulumuzda Balx olarak yapılmaktadır.Öğrencilerimiz kendilerini geliştirdikleri konularda konuşma yapmaktadırlar.

13.Okulumuzda Yabancı Dil (Almanca)Konuşma Kulübü kuruldu.

14.Öğrencilerimizin tarih bilincinin gelişmesi için müze gezileri sık sık olmaktadır.

15.Alanında uzman kişiler ile zoom şöyleşileri olmaktadır.

16.Öğrencilerimizin deprem bölgesinden mektup arkadaşları da vardır.

17.Okulumuzun e-Twinning ve Erasmus projeleri de vardır.

18.Sıfır Atık ile ilgili etkinlikler de yapılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar